Deel dit artikel
-

Aandelen Facebook al meer waard dan eBay

Het bedrijf Facebook is meer waard van eBay. Daarmee is het de nummer drie onder de duurste internetbedrijven in Amerika.

Hoewel de aandelen van Facebook niet aan de beurs staan genoteerd, wordt er wel in gehandeld. Medewerkers, investeerders en andere betrokkenen worden door weinig gehinderd om hun aandelen aan derden te verkopen.

Uit een overzicht Sharespost.com blijkt dat Facebook ondertussen 40,9 miljard dollar waard is. Dat is het aantal verhandelbare aandelen maal de prijs per aandeel. Daarmee is het eBay voorbij gegaan, want dat bedrijf is aan de beurs 39,3 miljard dollar waard.

Er wordt druk gehandeld in en gespeculeerd met de aandelen Facebook op Sharespost, dat behalve informatie ook een handelsplatform biedt. De koers zou afgelopen maand al met 50 procent zijn gestegen. Cijfers van SecondMarket.com, een andere handelssite voor aandelen, laten zien dat het aandeel Facebook afgelopen jaar met een factor drie in waarde is toegenomen.

Via deze parallelle handel is het mogelijk dat Facebook-medewerkers nog voor een beursgang van hun bedrijf al multimiljonair kunnen worden door hun aandelen te verkopen.

Het staat niet vast dat Facebook zijn financiële waarde handhaaft op het moment dat het bedrijf naar de beurs zou gaan. Het sentiment op de markt voor profielensites kan dan zijn weggezakt, de financiële prestaties van Facebook zouden kunnen tegenvallen of het kan blijken dat het aandeel op de parallelle handel nog is ondergewaardeerd.

Facebook sluit niet uit dat het ooit naar de beurs gaat, maar er zijn geen indicaties dat het bedrijf daar nu voorbereidingen voor treft. 

Deel dit bericht

2 Reacties

Bas Groot

Kan iemand van de geachte lezers me uitleggen waar Facebook zijn geld eigenlijk mee verdient? Reclamebanners? Of kan Facebook, net als YouTube zijn geld alleen verdienen door opgekocht te worden door een internetpartij die wel veel geld verdient?

Robert Franke

@Bas , wellicht moet je hier eens kijken: http://www.itproportal.com/2010/11/9/facebook-dominates-us-display-advertising/  Dan zie je dat ze niet hoeven te wachten tot iemand ze overneemt.. 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond