Deel dit artikel
-

Aangifte whatsappfraude kan voortaan via internet

Slachtoffers van whatsappfraude kunnen voortaan via internet aangifte doen op politie.nl. Het gaat hierbij om een fraudevorm waarbij iemand zich voordoet als een vriend, familielid of bekende, en vervolgens vraagt om geld.

Ook Snapchat en Telegram worden nogal eens voor dit doel gebruikt.

Meestal wordt pas later duidelijk dat het om oplichting gaat. Slachtoffers hebben dan vaak al ‘meerdere rekeningen’ betaald.

Het is dus niet meer nodig om naar het politiebureau te gaan voor het doen van aangifte. Ook van een poging van whatsappfraude kan nu online aangifte worden gedaan.

De afgelopen twee weken zijn in en rond Deventer toevallig 24 verdachten aangehouden in een omvangrijk onderzoek naar fraude via WhatsApp.

De zaak kwam aan het rollen toen begin dit jaar bij de politie in Deventer tientallen aangiftes van vriend-in-noodfraude, voorheen WhatsApp-fraude, binnenkwamen. Het Cyberteam van Oost-Nederland startte daarop het onderzoek.

Een deel van de verdachten – de zogenoemde geldezels – wordt ervan verdacht de bankrekening ter beschikking te hebben gesteld voor frauduleuze transacties. Dat is een misdrijf.

Deel dit bericht

1 Reactie

Heleen

Vandaag 2x met een ander nummer benaderd alsof het onze dochter is! Geblokkeerd,en even later hetzelfde met ander tel.nr op mijn whats app.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond