Deel dit artikel
-

Aanhangers QAnon klagen YouTube aan

Vijftien voormalige YouTube-videomakers die de extreem-rechtse samenzweringsbeweging QAnon aanhangen, klagen het platform aan voor het verwijderen van hun kanalen.

YouTube, eigendom van Google, kondigde 15 oktober aan dat het niet langer video’s zou tolereren waarin samenzweringstheorieën worden gepromoot en geweld wordt gerechtvaardigd.

De eisers hebben hun vorderingen ingediend bij een rechtbank in Californië. Zij beroepen zich op de vrije meningsuiting en beweren dat YouTube conservatieve geluiden onderdrukt. Tot de eisers behoren onder meer Jeff Pedersen alias InTheMatrixxx, Jordan Sather van het kanaal Destroying the Illusion en Polly St. George, beter bekend als Amazing Polly.

Een van de eisers is al in 2018 geschorst omdat hij beweerde dat Hillary Clinton en Huma Abedin een kind seksueel hadden misbruikt en haar bloed hadden gedronken.

De samenzweringstheorie beweert dat (Democratische) politici van de zogeheten Deep State betrokken zijn bij een grootschalig kinderontvoeringsnetwerk dat adrenochroom oogst (verkregen uit oxidatie van adrenaline) uit kinderen die seksueel misbruikt worden tijdens satanische rituelen. Daarbij baseren ze zich op vage berichten van een zekere Q, van wie de identiteit niet bekend is.

De aanhangers zijn, niet verrassend, grote fans van Donald Trump, die ze als een soort verlosser beschouwen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond