Deel dit artikel
-

Aantal DAB+ radio’s nadert de miljoen

Het lijkt eindelijk wat beter te gaan met digitale radio in Nederland. Het aantal in Nederland verkochte radio’s waarmee naar DAB+ geluisterd kan worden nadert inmiddels de grens van een miljoen. Alleen al in het laatste kwartaal van 2017 werden 52.000 DAB+ radio’s verkocht.

Uit cijfers van GfK En Jato Dynamics blijkt dat de teller eind vorig jaar op 885.000 radio’s stond.

Volgens de cijfers zijn in de eerste vier jaar in Nederland meer DAB+ radio’s verkocht dan in Noorwegen, terwijl FM radio daar vorig jaar geheel is afgeschakeld. In Nederland wordt FM vermoedelijk na 2023 afgeschaft, maar dat hangt wel van het succes van DAB af.

DAB kende in Nederland een moeizame start. Nog geen twee jaar geleden was nog maat een kwart van de personen vanaf 12 jaar bekend met het digitale radiosignaal DAB+ en zes procent van de Nederlanders had in 2015 een apparaat thuis of in de auto dat met deze technologie werkte.

Publieke en commerciële zenders en het Ministerie van Economische Zaken zijn al in 2014 met een campagne begonnen om de naamsbekendheid van DAB+ te vergroten.

Dit bericht is 11 keer gedeeld

2 Reacties

bert

Nu nog DVBT2 de lucht in KPN. Hup, hup hup, sloom gedoe…. Ja het gaat pijn doen in je vaste markt voor TV, maar hou je aan je afspraak. Zielig gezeik over paar tunertjes updaten.

Hennie

Al die reclame voor DAB+ vind ik weggegooid geld. Nu de afkoppeling van FM weer
uitgesteld is,vraag ik me af wat er in 2022 gaat gebeuren. Zolang de FM nog in de lucht
is zullen velen het nut van DAB+ niet inzien. Ik zou t.z.t. vier radio’s moeten vervangen.
Doet toch niemand.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond