Deel dit artikel
-

Aantal dagelijks ontdekte nieuwe schadelijke bestanden groeit met 5,7% tot 380.000 in 2021

In 2021 ontdekten de detectiesystemen van online beveiliger Kaspersky 380.000 nieuwe schadelijke bestanden per dag, een toename van 5,7 procent ten opzichte van 2020.

De detectiesystemen van Kaspersky ontdekten de afgelopen 12 maanden dagelijks gemiddeld 380.000 nieuwe schadelijke bestanden, een groei van 20.000 per dag ten opzichte van het voorgaande jaar. De meeste bedreigingen (91 procwbr) vonden plaats via zogenoemde WindowsPE-bestanden – een bestandsindeling die specifiek is voor Windows-besturingssystemen.

Dit jaar begonnen cybercriminelen echter actiever dan ooit tevoren bedreigingen te verspreiden die bedoeld zijn voor Linux-besturingssysteem. Als gevolg daarvan groeide het aantal gedetecteerde malware en ongewenste software voor Linux met 57 procent.

Meer dan de helft van de bedreigingen die door Kaspersky’s systemen werden gedetecteerd, bestond uit niet nader gespecificeerde Trojan horses. Terwijl veel soorten bedreigingen in 2021 een afname in volume lieten zien ten opzichte van 2020, groeide Trojan Droppers met 2,24 procent ten opzichte van 2020. Dit type malware is bijzonder gevaarlijk omdat deze programma’s zijn ontworpen om andere, meer geavanceerde malware op het apparaat van een slachtoffer te installeren.

Daarnaast was er een opmerkelijke toename van het aantal gedetecteerde computerwormen; goed voor 9 procent van het totaal aantal bedreigingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond