Deel dit artikel
-

Aantal dagelijkse Twitteraars naar 186 miljoen (+34%)

Twitter heeft het aantal dagelijks actieve gebruikers afgelopen jaar met een derde zien toenemen tot 186 miljoen. Het merendeel daarvan, 150 miljoen, bevindt zich buiten thuismarkt Amerika. CEO Jack Dorsey zoekt nieuwe verdienmodellen en wil zijn advertentieproducten verbeteren met performancefuncties.

De groei van het aantal gebruiker is de hoogste sinds jaren, aldus Dorsey zojuist bij de publicatie van de kwartaalcijfers (Pdf). En dat komt niet uit de lucht vallen. Zijn team heeft veel geïnvesteerd in de verbetering van het product: Twitter als informatie- en discussieplatform.

Zo zijn er nu bijvoorbeeld inhoudelijk 4.100 geclusterde thema’s. Een gebruiker moet zo makkelijk interessante gesprekken kunnen vinden. Vijftig miljoen gebruikers volgen nu een of meerdere thema’s. Daarnaast is het sinds kort simpeler om lijsten met bepaalde soorten gebruikers te vinden, mensen die actief zijn rondom bepaalde thematieken.

Adverteerders krijgen binnenkort meer middelen voor performance advertising, bijvoorbeeld voor live events en productlanceringen, vanwege aangekochte DSP-technologie. Dat volgt uit de acquisitie van CrossInstall.

Hoe enthousiast Dorsey ook een groter bereik rapporteert, dat geldt niet voor de financiële kant van het bedrijf. De omzet daalde, grotendeels vanwege het coronavirus, met 19 procent tot 683 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat sloeg om van 76 miljoen dollar positief vorig jaar naar 124 miljoen dollar negatief over het tweede kwartaal. Vanwege een boekhoudkundige ingreep (‘valuation allowance‘) boekt Twitter een nettoverlies van 1,2 miljard dollar.

In een toelichting op de cijfers zei CEO Dorsey dat Twitter in een ‘heel vroege fase van verkenning’ zit voor het verkopen van een abonnement op zijn dienst. De geruchten rond een abonnementsdienst deden begin juli al de rond naar aanleiding van een vacature.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ba

+34% in bot memers zeker, niet normaal meer die +*$£! bots op Twitter.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond