Deel dit artikel
-

Aantal downloads Facebook neemt wereldwijd af

Facebook merkt steeds meer de aanwezigheid van TikTok. Concludeert het app-analysebureau AppFigures. In mei 2020 telde Facebook nog zo’n 15 miljoen downloads per week via de App Store en Google Play wereldwijd. In juni was dat aantal al gedaald tot 13 miljoen. En in april 2021 ging het nog maar om 11 miljoen.

TikTok blijft voorlopig de meest gedownloade app in zowel de App Store als Google Play, met een totaal van 52 miljoen downloads in april 2021.

Daarna volgen diverse apps uit de stal van Facebook: Instagram op de tweede plaats, WhatsApp derde, Facebook vierde en Messenger achtste. Die laatste is daarmee minder populair dan de nummer zes Telegram Messenger.

Veel verschil tussen iOS en Android is er niet wat betreft de rangschikking.

Instagram, met 45,5 miljoen downloads in april, lijkt veruit het beste alternatief voor TikTok.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Grappig dat Telegram in de iOS lijst niet voorkomt. iOS types zijn hws van die end-to-end encryptiejunkies die Signal lopen te promoten, terwijl het helemaal niet om encryptie gaat, maar om privacy. Als een geheime dienst bij je Signal berichten wil gaan ze gewoon in je iCloud en kunnen ze toch wel overal bij. In je berichten met je vriendin of moeder is echt NIEMAND geinteresseerd. Bij Android is het een stuk nuchterder, en wordt er gewoon voor gebruiksgemak en features Telegram gekozen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond