Deel dit artikel
-

Aantal landen dat crypto verbiedt stijgt

Het aantal landen dat crypto verbiedt is sinds 2018 meer dan verdubbeld, zo blijkt uit gegevens van het Library of Congress (LOC). Het instituut beschrijft negen landen die nu een absoluut verbod op crypto hebben ingesteld en 42 met een impliciet verbod.

De negen nieuwe landen met een absoluut verbod zijn Egypte, Irak, Qatar, Oman, Marokko, Algerije, Tunesië, Bangladesh en China. Het cryptoverbod van China kreeg in 2021 de meeste aandacht.

De Indiase regering overwoog vorig jaar ook een cryptoverbod. Het kan zijn dat Securities and Exchange Board of India (SEBI) beperkende maatregelen invoert, maar een algeheel verbod is nog steeds niet uitgesloten.

Zeker 103 landen hebben voor de bestrijding van de financiering van terrorisme en witwassen wetten tegen de cryptohandel ingevoerd, een drievoudige toename ten opzichte van 2018.

Zweden heeft een verbod op het delven van cryptomunten ingesteld vanwege de stroomvereisten en milieukosten. Estland heeft strengere maatregelen voor februari aangekondigd, niet voor eindgebruikers, maar voor zogenoemde virtual asset service providers (VASP’s). Die mogen geen anonieme klanten meer accepteren. Eerder leek ook Estland een cryptoverbod te overwegen.

Britse parlementsleden en campagnevoerders dringen intussen bij de Britse regering aan op strengere regulering van de crypto-industrie. Zo zijn er met name zorgen over fantokens, cryptocurrencies gekoppeld aan een voetbalclub.

Dinsdag kwam ook Kosovo met een verbod op het delven van cryptomunten vanwege het energieverbruik.

Deel dit bericht

4 Reacties

bert

Op piramidespelen is al een verbod, daar valt crypto eigenlijk ook al lang onder.vreemd dat het nog gedoogd wordt.

B

@Bert

Loterijen mogen toch ook gewoon? Dat volgt precies hetzelfde principe, je speculeert met je geld, je kunt dus winnen maar ook verliezen en mensen die vinden dat dit verboden moet worden zijn meestal afgunstig dat zij niet mee kunnen doen.

Johnmeijler

Wat heeft crypto met een pyramidespel te maken.
Niet alle cryptomunten hebben een toegevoegde waarde maar het grootste deel wel.
Crypto is niks anders dan software het is alleen jammer dat de main stream media dat niet zo naar buiten brengt.
Welkom in een nieuw tijdperk

Emiel

Crimineel geld zit al lang in alles . En de cripto munten. Hebben de regeringen geen grip op . Alles moet dicht gespijkerd worden . Zo dat de gewone mens. Niks extra mag verdienen. Alleen maar inleveren. En slaaf worden van regeringen. Contact geld wordt ook al als slecht gezien. Maar wat niet mag wordt wordt vaak meer aantrekkelijk. 🤣

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond