Deel dit artikel
-

Aantal pakketten DHL naar 200 miljoen per jaar

DHL Parcel heeft het aantal in Nederland verwerkte pakketten ruim zien verdubbelen naar meer dan 200 miljoen per jaar. In de eerste vier maanden van dit jaar zette de groei van het e-commercesegment verder door en bedroeg deze meerdere weken tot 150 procent ten opzichte van vorig jaar. De omzet steeg naar 1,1 miljard euro.

DHL Parcel gaat voor de komende drie jaar dan ook 350 miljoen extra investeren. Het gaat hier naast de twee eerder aangekondigde nieuwe centrale sorteercentra grotendeels om de bouw van 26 nieuwe CityHubs en de daarbij behorende elektrificatie van de bezorgvloot.

De 26 nieuw te bouwen CityHubs maken deel uit van een netwerk van 136 vestigingen. De CityHubs zijn gevestigd aan de rand van alle stedelijke gebieden, waarmee de ‘last mile’ op de meest efficiënte en duurzame manier kan worden uitgevoerd.

Op een CityHub vertrekken gemiddeld 90 ritten per dag, waarvan 60 overdag en 30 in de avond, met korte routes met 100 tot 200 adressen. De gebouwen zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en er wordt gereden met een volledig elektrische vloot.

Deze zomer wordt de vloot opnieuw uitgebreid met 500 elektrische bestelauto’s, waarmee DHL met 1200 elektrische bussen de grootste vloot elektrische auto’s in Nederland heeft. In 2025 is de hele last mile vloot landelijk emissievrij.

In oktober aanstaande opent in Utrecht een nieuw nationaal sorteercentrum. In mei ging in Dordrecht de eerste paal de grond in voor opnieuw een groot nationaal sorteercentrum dat in oktober 2022 opent. Met deze duurzame sorteercentra komt het totaal aantal sorteercentra in Nederland op 18.

Naast deze investeringen maakte DHL in mei bekend het loon van bezorgers in dienst van DHL te verhogen van 12 euro nu naar 14 euro in 2024 en uiteindelijk naar 14,25 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond