Deel dit artikel
-

Aantal voice-apps groeit met dubbele cijfers

Het aantal voice-apps voor Amazon is in 2018 met ruime, dubbele cijfers gegroeid. In totaal zijn er tienduizenden apps met specifieke taken of onderhoudende doelen.

Cijfers van Voicebot laten zien dat in de VS het aantal Amazon voice-apps verdubbelde tot 56.750. In Frankrijk zijn er net geen duizend apps en in de Duitsland, een door Amazon gedomineerd land, een kleine achtduizend.

Voice-apps zijn in zekere zin de audioversie van mobiele apps. Ze draaien op apparaten met Amazon Alexa en Google Assistent en worden bediend met gesproken commando’s. Ontwikkelaars van voice-apps zijn vaak bedrijven die al digitaal producten en diensten leveren en met voice-apps een nieuw kanaal aanspreken.

Bret Kinsella van Voicebot stelt: “Sommigen stellen dat de hoeveelheid Alexa skills [audio-apps voor Amazon, red.] zo groot is dat het de kwaliteit van het platform ondermijnt. Gebruikers hebben louter slechte ervaringen en daarmee negatieve indrukken.”

In Nederland is Amazon Alexa niet in de lokale taal beschikbaar, Google Assistent wel. Het is mogelijk om voor dat platform zogeheten Actions te ontwikkelen, maar over dat platform zijn geen cijfers bekend.

Google gaat ervan uit dat eind deze maand zijn Assistent op 1 miljard apparaten is te benaderen. Een jaar geleden waren dat er 400 miljoen. De Assistant werd in mei 2016 aangekondigd.

Foto: Frerk Meyer (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond