Deel dit artikel
-

‘Aanzienlijke stijging tevredenheid zelfstandige bezorgondernemers over PostNL’

92 procent van de bezorgondernemers is zeer tevreden tot neutraal over de samenwerking met PostNL, waar dat vorig jaar nog 82 procent was. Dat blijkt uit onderzoek van PostNL zelf.

De categorie neutraal daalde van 27 naar 21 procent, zo blijkt uit de Samenwerkingsbarometer, een jaarlijks representatief onderzoek door een extern bureau in opdracht van PostNL.

Inmiddels heeft 80 procent van de pakketbezorgers een arbeidsovereenkomst en werkt in loondienst óf bij PostNL (PostNL-cao) óf bij een ondernemer (BGV-cao).

Mogelijk hangt die tevredenheid samen met de flinke groei van de markt. Vanaf het begin van de coronacrisis hebben consumenten in Nederland en België aanzienlijk meer besteld bij webshops. Deze stijging heeft geleid tot fors hogere volumes en meer omzet voor bezorgondernemers.

inds 2016 laat PostNL jaarlijks de Samenwerkingsbarometer uitvoeren om inzicht te krijgen in de samenwerking met bezorgondernemers en hun medewerkers. 276 bezorgondernemers en 1204 externe pakketbezorgers hebben meegewerkt aan het onderzoek in 2020. Met de uitkomsten worden elk jaar gerichte verbeteracties uitgevoerd om de operationele samenwerking te verbeteren en verder te bouwen aan de duurzame relatie tussen partners en PostNL.

Klik hier voor grote weergave infographic

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond