Deel dit artikel
-

Aart Rupert (Damen) is CIO of the Year 2023

Aart Rupert, CDO van scheepsbouwer Damen, is winnaar van de CIO of the Year Award 2023. Hij dankt de prijs aan zijn strategische visie op digitalisering, de transformatie die hij heeft ingezet en het in de markt zetten van een nieuwe business unit (Damen Triton).

De CIO of the Year Award is op dinsdag 21 november uitgereikt tijdens CIODAY2023. Naast de winnaar waren Arno van den Berg (Vandebron), Pieter Halenbeek (Kamer van Koophandel) en Michiel Valk (Essent) genomineerd voor de titel. Zij kenmerkten zich evenals Aart Rupert door een sterke gerichtheid op mensen en resultaten.

De rol van de CIO is steeds meer gericht op transformatie. Die transformatie is geen lineair proces, eerder een verzameling parallelle projecten voor optimalisering van de organisatie en testen van nieuwe oplossingen, aldus de winnende CIO. Een transformatie is ook nooit afgerond, omdat er steeds weer nieuwe innovaties komen. De rol van talent heeft hierin een grote bijdrage: veel nieuwe use cases worden op de werkvloer bedacht.

Naast de uitreiking van de CIO of the Year Award is gisteren ook de Tech Hero Award uitgereikt. Jeroen Glabbeek, CEO van CM.com, mocht de prijs in ontvangst nemen. Het bedrijf dankt de prijs aan zijn innovatieve oplossingen voor conversational commerce. Met het communicatie- en betaalplatform van CM.com kunnen marketing, sales en customer service hun betrokkenheid met klanten via meerdere mobiele kanalen automatiseren en in combinatie betaalmogelijkheden bieden.

Naast CM.com waren ook FastID, dat een oplossing biedt voor biometrische identiteitscontrole en XXImo, mobiliteitsmanagement-provider voor bedrijven, genomineerd voor de prijs, die dit jaar voor de tweede keer werd uitgereikt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond