Deel dit artikel
-

ABN AMRO Digital Impact Fund investeert in data-techbedrijf Trifacta

ABN AMRO Digital Impact Fund (DIF) heeft een belang genomen in Trifacta, de Amerikaanse marktleider in het opschonen van data. Met de technologie krijgen bedrijven toegang tot een op alle grote cloudaanbieders aangesloten platform waar ze hun data en de aanvoer ervan kunnen controleren en de data kunnen voorbewerken.

Een van de grootste uitdagingen voor bedrijven tegenwoordig is om beschikbare data bruikbaar te maken voor analyse. Zonder bruikbare, schone en gestructureerde data is het bovendien onmogelijk om nieuwe technieken als zelflerende systemen en kunstmatige intelligentie effectief in te zetten binnen een cloudomgeving.

Trifacta is volgens ABN wereldwijd marktleider in het opschonen van data. Vandaag de dag wordt er een exponentiële hoeveelheid data in de cloud opgeslagen. Hierdoor vinden werkzaamheden rond de controle, voorbereiding en aanvoer ook steeds meer in de cloud plaats. Bedrijven willen sneller inzichten uit hun data krijgen en daar financieel voordeel uithalen.

De investering in Trifacta is de negende investering van het ABN AMRO Digital Impact Fund. Het ABN AMRO Digital Impact Fund investeert in innovatieve bedrijven die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten. Het fonds is 50 miljoen euro groot en heeft belangen in Thetaray, Tealium, Tink, BehavioSec, solarisBank, Ockto en Crosslend. Eerder werd ook geïnvesteerd in Cloud Lending Solutions.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond