Deel dit artikel
-

ABN AMRO start fintech-versneller Econic

Vandaag opent ABN AMRO in Eindhoven het innovatiecentrum Econic. Fintech-bedrijven en medewerkers van de bank kunnen in een ‘regelvrije omgeving’ ideeën doorontwikkelen en testen.

De dagelijkse leiding is in handen van externe innovatie-experts uit de hoek van High Tech XL. Econic gaat van start met de doorontwikkeling van zeven innovaties en vier participerende fintechs.

Het proces voorziet in continue monitoring van innovatieteams, workshops en masterclasses en heeft als doel om in zes maanden tot een ‘ready-to-market’ propositie te komen. Naast fintechbedrijven zijn ook andere ondernemingen met nieuwe ideeën voor zakelijk bankieren welkom bij Econic.

Participerende bedrijven worden gehuisvest in een separate ruimte in het regiokantoor van ABN AMRO op de Vestdijk in Eindhoven.

ABN AMRO is samen met de gemeente Eindhoven, Philips, ASML, EY&HVG, BOM, NTS Group, Brainport en de High Tech campus Eindhoven ook partner van de Eindhoven Startup Alliance. Deze alliantie heeft als doel startup-accelerator HighTechXL te steunen in het creëren van nieuwe bedrijven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond