Deel dit artikel
-

ABN AMRO test betalen met wearables

ABN AMRO gaat met een kleine groep klanten publieke proeven houden met contactloos betalen met wearables als ring, horloge, armband of sleutelhanger. De helft van alle betalingen in het fysieke domein door klanten zou al contactloos zijn.

Het betreft hier het vervolg op testen die de bank afgelopen zomer intern deed met vergelijkbare materie. Toen werd gekeken of het lukte om met een Kerv-ring en met een horloge met NFC-chip mogelijk was om contactloos betalingen te verrichten. Die proeven waren een succes, aldus de bank.

Vandaag roept de bank klanten op zich te melden als ze interesse hebben in deelname aan publieke proeven. Er worden vijfhonderd proefkonijnen gezocht.

Yvonne Duits, productowner Payments van ABN AMRO, zegt in een geschreven toelichting: “Maar liefst vijftig procent van alle betalingen zijn op dit moment contactloos. De opmars van contactloos betalen beperkt zich in de toekomst echter niet alleen tot de betaalpas en mobiele telefoon. We zien dat steeds meer producten een betaalfunctionaliteit met NFC toevoegen. We willen deze betaalmethode dan ook graag met onze klanten testen met een aantal wearables.”

Foto: Joachim Rotteveel (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond