Deel dit artikel
-

ABN AMRO Ventures neemt belang in PrimaryBid

De investeringstak van ABN AMRO neemt een financieel belang in de Britse fintech PrimaryBid. Die haalt vijftig miljoen dollar op om organisatorisch en technisch de stap naar het buitenland te kunnen maken.

Andere nieuwe investeerders in deze ronde zijn London Stock Exchange Group, Draper Esprit, OMERS Ventures en Fidelity International Strategic Ventures. Ook de reeds zittende externe investeerders Pentech en Outward VC doen mee.

PrimaryBid heeft een overeenkomst gesloten met Euronext in negen landen. Binnenkort wordt de app op verscheidene Europese landen geïntroduceerd. Het Engelse bedrijf biedt kleine beleggers de kans om mee te investeren wanneer een bedrijf naar de beurs gaat of nieuwe aandelen uitgeeft.

Particulieren kregen afgelopen half jaar in het VK zodoende de kans aandelen te kopen bij 41 emissies. Normaal gesproken is zo’n positie voorbehouden aan institutionele partijen.

Hugo Bongers van ABN AMRO Ventures spreekt over een strategische samenwerking met het Britse bedrijf. Dat doet vermoeden dat de Nederlandse bank zijn bereik onder particulieren wil inzetten om de app te verspreiden. ABN AMRO is in deze ronde de enige investeerder die een retailbank heeft.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond