Deel dit artikel
-

ABN verwacht forse stijging Tikkies tijdens Koningsdag

Met Koningsdag verwacht ABN een forse toename van het aantal Tikkies. Zo zijn op Koningsdag in 2023 ruim 30 procent meer transacties gedaan via de QR-code van Tikkie dan in 2022. De verwachting is dat dit in 2024 nog verder oploopt.

Tikkie ziet op Koningsdag zelfs een verzesvoudiging van de QR-code in vergelijking met een normale dag. Gemiddeld betaalden Nederlanders voor hun Koningsdag-aankopen 13,11 euro via de Tikkie QR-code. Mensen gebruiken de betaalmethode niet alleen voor kleine betalingen (62 procent van de betalingen is onder de 10 euro en 41 procent onder de 5 euro), maar óók ook voor grotere betalingen. Zo’n 13 procent van de betalingen is boven de 25 euro.

Betalen via de QR-code is makkelijk voor jong en oud, zegt initiatiefnemer ABN. Via de app maak je een Tikkie aan, die je kan delen via het QR-code icoon. De koper scant de code met zijn of haar mobiel en betaalt direct via de eigen bank. De koper hoeft niet in iemands contacten te staan, waardoor betalen snel en gemakkelijk verloopt. Daarnaast is er een handige optie beschikbaar om een QR-code naar jezelf te mailen, uit te printen en op te hangen. Niet alleen bij een kraam waar spullen worden verkocht, maar bijvoorbeeld ook naast een muziek- of dansstand. Dit kan zowel voor vaste bedragen als voor een open bedrag. In dit laatste geval, kunnen gebruikers de code scannen en zelf een bedrag invullen om over te maken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond