Deel dit artikel
-

Abonnees van Ziggo krijgen Spotify-achtige dienst

Ziggo sluit een distributieovereenkomst met de Noorse muziekdienst WiMP, een directe concurrent van Spotify. Het kabelbedrijf wil klanten lokken met het vooruitzicht van onbeperkte uren, soorten smaken muziek.

Het beursgenoteerde moederbedrijf van WiMP, het Noorse Aspiro, bevestigt dat het een contract heeft gesloten met Ziggo. Het contract loopt twee jaar en brengt Aspiro ruim een miljoen euro omzet in het laatje.

Wanneer de klanten van Ziggo hun radio bij het vuilnis kunnen zetten, is nog niet bekend. De exacte verschijningsvorm van WiMP ook niet.

Voor Aspiro betekent de overeenkomst met Ziggo een volgende geografische stap in zijn concurrentie met onder meer Spotify. WiMP is vooralsnog enkel actief in Scandinavië. Het is de bedoeling dat de muziekdienst binnenkort ook in Duitsland en Ierland beschikbaar komen.

In Portugal werkt Aspiro met Portugal Telecom samen, waar de muziekdienst onder de naam Music Box draait.

Diensten als WiMP, Spotify, Rara.com en Deezer zijn de nieuwe hoop in bange dagen voor de muziekindustrie. Tot voor kort was het downloaden uit ongeautoriseerde bron schering en inslag. Enkel Apples iTunes was een serieus alternatief. Bij genoemde streamingdiensten trekken gebruikers met miljoenen tegelijk maandelijks de portemonnee om altijd en overal hun muziekcollectie bij zich te hebben.

De mondiale belangenbehartiger van de muziekindustrie IFPI houdt online streamingdiensten verantwoordelijk voor de groei in betaalde downloads. In de pas gepubliceerde jaarcijfers zegt de IFPI dat de omzet uit digitale downloads in 2011 met acht procent steeg tot 5,2 miljard dollar.

Deel dit bericht

3 Reacties

Jeffrey

Ik heb toch liever Spotify Premium, zoals bij kpn…

henry

ooh ik dacht dat alleen kpn dit deed las dat hier http://www.spotifydownload.nl , maar ben wel heel blij mee heb namelijk ziggo.. ben benieuwd welke versie hun dan gaan geven aan hun klanten

Leon

Ik heb aangegeven bij Ziggo dat ze ermee moeten opschieten. ik ga nu WiMP checken – maar ik vrees dat ze mij als premium klant die 60 euro dokt per maand gaan verliezen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond