Deel dit artikel
-

Abonneeverlies voor UPC

UPC heeft een flink aantal abonnees zien vertrekken. Zeker 7000 abonnees verruilden UPC voor een concurrent in het tweede kwartaal. Vorig jaar was er nog sprake van een aanwas van 14.000 abonnees.

Moedermaatschappij Liberty Global spreekt in een toelichting op de kwartaalcijfers (pdf) over een hevige concurrentie op de Nederlandse markt. Wel zegt men maatregelen te hebben genomen om het aanbod aantrekkelijker te maken.

Dit jaar bedroeg de Nederlandse omzet over het tweede kwartaal 232,1 miljoen euro, terwijl dit 236,6 miljoen euro bedroeg over het tweede kwartaal van 2012. In het tweede kwartaal namen volgens UPC Nederland 1,7 miljoen klanten 3.676.000 abonnementen af. In dit aantal zijn 1.094.000 digitale televisie-abonnementen inbegrepen. Het aantal telefonie-abonnementen kwam aan het eind van het tweede kwartaal van 2013 uit op 961.000. Het aantal internetabonnementen kwam het afgelopen kwartaal uit op 1.043.000. Per eind juli hadden ruim 185.000 klanten de nieuwe generatie televisiedienst Horizon TV.

De omzet van de totale groep groeide met 25 procent naar 3,2 miljard dollar (2,4 miljard euro), mede dankzij de overname van het Britse Virgin Media in juni. De operationele winst daalde echter naar 445 miljoen dollar, met een nettoverlies onder de streep van 12 miljoen dollar. Een jaar eerder werd nog een winst van 702 miljoen euro geboekt.

Nederland is een van de weinige landen waar abonnees vertrekken. In Duitsland kwamen er juist 129.000 bij. De Belgische markt (met dochter Telenet) was eveneens sterk. Daar ligt de omzet zelfs substantieel hoger dan in Nederland: 534 miljoen euro. Telenet maakte deze week bekend dat men overweegt om op de middellange termijn downloadsnelheden tot 1 Gbps en upload aan 100 Mbps aan te bieden.

Liberty Global blijkt verder ruim één miljard dollar te hebben uitgegeven om een belang van 19,8 procent in kabelaar Ziggo op te bouwen. Vorige week werd een uitbreiding van dat belang tot 28,5 procent gemeld. Overigens heeft ook UBS heeft een kapitaalbelang en stemrecht van respectievelijk 3,09 procent en 3,06 procent in kabelaar Ziggo verworven. Mogelijk wordt geanticipeerd op een koersstijging nu er wordt gespeculeerd over een overnamebod van Liberty Global op Ziggo.

Deel dit bericht

3 Reacties

Thiemo de Lange

Ik ben wel benieuwd waar die 7000 naar toe zijn gegaan. Wordt er meer gebruik gemaakt van mobiel, mede door de onbeperkte abonnementen? Of zijn het toch de traditionele access providers zoals KPN?

FiberApeldoorn

Waarschijnlijk allemaal overgestapt naar glasvezel?

FURIOUS

Geen wonder! De helpdesk ,meerderen aan de lijn gahad, kent de producten en de service organisatie niet. Hun fouten worden alsnog in rekening gebracht en kan je achteraf pas over bellen, ook als het hun fout is. Dat even in een email vastleggen? Nee, meneer dat doen we niet. Terugbel afspraken worden keer op keer niet nagekomen. Vergeten? Nee een afspraak is gemeld, terwijl hij op die dag op vakanties is. Gewoon de kluit belazeren. Dat is UPC

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond