Deel dit artikel
-

Amazons app Kindle open voor abonnementverkoop

Kranten en tijdschriften kunnen nu ook abonnementen verkopen via de iOS-applicatie van Amazon Kindle.

De digitale pui van Amazon, Kindle, op de iPhone en iPads heeft sinds gisteren twee nieuwe onderdelen die voor uitgevers interessant zijn.

De nieuwe app kan allereerst overweg met PDF-bestanden. Gebruikers die zichzelf een PDF-sturen kunnen dat lezen in een schijnbaar goede en snelle client. Daarnaast biedt het een extra kanaal voor uitgevers die hun digitale werk verspreiden in dat formaat.

Daarnaast bevat de Newsstand niet enkel meer tijdschriften, maar ook kranten en de mogelijkheid voor de lezer om zich daarop te abonneren. Uitgevers kunnen ze met een veeg over het scherm niet een enkel exemplaar van hun werk verkopen, maar ook een heel jaar.

Het ligt voor de hand te verwachten dat de Kindleapp ook naar het Androidplatform komt. Immers, de hardst strijdende nieuwkomers op het vlak van digitaal uitgeven zijn Google, Apple en Amazon. Wanneer de Androidversie van Kindle verschijnt is echter niet bekend.

Foto: Robert Donovan (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Luc

Even getest, maar ik gebruik toch liever Tablisto als pdf-reader op m’n iPad. Daar kunnen uitgevers trouwens al veel langer abonnementen voor hun tijdschriften aanbieden. Zo heb ik al een aantal gratis abo’s ( de Pers, MT, Sprout) te pakken 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond