Deel dit artikel
-

About You geeft winstwaarschuwing

De Europees werkende online kledingwinkel About You verwacht minder omzet en winst te realiseren dan eerder verwacht. De reden is het tanende economische sentiment en het gebrek aan uitzicht op herstel daarin.

De groep halveert de financiële omzet- en winstverwachtingen voor het boekjaar 2022 en geeft daarmee zijn aandeel een duw omlaag. Beleggers schrikken van het beursbericht en doen hun stukken van de hand. Dat levert en waardedaling op van achttien procent.

About You is er tijdig bij met zijn waarschuwing. De Duitse leiding zag al dat het tweede kwartaal niet verliep zoals verwacht. De omzet viel wat tegen. De hoofdindicatoren zijn afgelopen weken niet omgeslagen en nopen de directie ertoe open kaart te spelen. Er zijn geen lichtpuntjes aan de horizon. De omzet voor het jaar groeit vermoedelijk met maximaal twintig procent, tot 2,1 miljard euro, en niet met de eerder geschatte 35 procent.

Ook dit jaar zal de modewinkel nog rode cijfers schrijven, maar wat meer dan verwacht. Men hield rekening met een verlies tussen de vijftig en zeventig miljoen euro (aebitda), maar de verwachting gaat naar minus 120 à 140 miljoen euro.

Co-CEO Hannes Wiese, een van de oprichters van de OTTO-loot, zegt: “We blijven scherp sturen op onze kosten.” Zijn mede-oprichter Tarek Müller vult aan: “In deze uitdagende marktomstandigheden zijn we in staat gebleken om significant aan marktaandeel te winnen. Naar verwachting zullen we ook op lange termijn sneller groeien dan de markt.”

De Europese online modemarkt groeit komende jaren met de helft tot 175 miljard euro. Dat verwacht althans Cross-Border Commerce Europe, dat Zalando als grootste platform aanwijst en About You als een van de tien pure modespelers.

In Nederland waren consumenten nog nooit zo negatief over de economie en hun financiële situatie in de afgelopen 12 maanden als nu. Het gevolg daarvan is, dat ze de hand op de knip houden. Volgende week publiceert het CBS de jongste cijfers over consumentenvertrouwen in Nederland.

Foto: Giuseppe Milo (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond