Deel dit artikel
-

About You opent IT-infra voor derden

Online retailers en webwinkels kunnen tegen betaling gebruik gaan maken van de IT-architectuur van modewinkel About You, onderdeel van OTTO Group.

Daartoe is About You gisteren een licentieprogramma gestart. Het eerste onderdeel daarvan is het product ‘Backbone’. Dat is een API-gedreven IT-omgeving voor online modewinkels met omzetten van meer dan honderd miljoen euro. In Nederland zijn dat er hooguit vijftien à zestien.

Met dit nieuwe programma loopt het, qua beschikbaarheid, voor op Zalando dat ook een e-commercenetwerk voor derden opbouwt. About You richt zich hiermee op retailers die serieus online handel willen gaan bedrijven maar last hebben van legacysystemen. Maar ook ‘enterprise level’ partijen die efficiënter, sneller willen kunnen werken.

About You Cloud handelt dagelijks al tachtig miljoen API-calls af en draait op AWS. De verdiensten zitten dus in het verschil tussen de vaste licentievergoeding en de flexibele kosten die Amazon rekent.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Het ligt voor de hand dat het bedrijf, met een omzet van 250 miljoen euro een van de grootste fashionspelers in Europa, ook kleinere modules in de cloud gaat aanbieden. Gedacht kan worden aan thema’s als payments, shopping, warehousing en logistiek. Dat zal gericht zijn op kleinere e-commercepartijen.

Foto: Adam B (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond