Deel dit artikel
-

Accor Hotels creëert grootste luxe vakantieverhuurbemiddelaar ter wereld

Accor Hotels heeft besloten de drie luxe bemiddelaars in vakantieverblijven onefinestay, Travel Keys en Squarebreak samen te voegen tot één platform. Dat krijgt de naam onefinestay, dat hiermee qua portfolio de grootste speler in het luxe segment wordt.

Accor kocht vorig jaar onefinestay en Squarebreak voor respectievelijk 168 miljoen dollar en 170 miljoen dollar. Travel Keys werd in februari van dit jaar voor een onbekend bedrag gekocht. Alle drie de bedrijven zijn op Airbnb geïnspireerde verhuurbemiddelaars maar dan enkel voor het hogere segment. Zo heeft Travel Keys een portfolio van 5.000 villa’s wereldwijd. Onefinestay telt 2600 vakantiehuizen in grote Europese en Amerikaanse steden en upscale regio’s als de Hamptons en de Franse Rivièra. Squarebreak heeft er zo’n 2400 met een geografische focus op het Middellandse Zeegebied en Zwitserland.

De nieuwe combinatie moet in 2019 winstgevend zijn.

Accor heeft hiernaast nog een belang van 30 procent in bemiddelaar Oasis. Dit bedrijf heeft 1500 huizen en appartementen wereldwijd in het portfolio en biedt daar een ‘hotelservice’ aan met een conciërge, persoonlijke check-in, professionele schoonmaak, wifi, et cetera.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond