Deel dit artikel
-

Ace & Tate biedt online oogtest aan

Het Nederlandse brillenmerk Ace & Tate, met bijna dertig winkels in Nederland en de rest van Europa, introduceert naar eigen zeggen de eerste online oogtest in Europa. Dat doet het samen met de Nederlandse start-up easee.

Sinds haar oprichting in 2016 richt easee zich op een CE-gecertificeerde online oogtest. Die is volgens het bedrijf net zo accuraat als de metingen van een opticien, maar dan zelf uit te voeren. De test maakt gebruik van slimme algoritmen.

Voor de oogtest moet je op drie meter afstand van het computerscherm zitten met een vorig brilrecept. Tijdens de test dient de telefoon als afstandsbediening, terwijl je op het scherm verschillende afbeeldingen ziet.

De test duurt ongeveer 15 minuten en na afloop is het resultaat meteen te zien. De resultaten worden binnen 24 uur gecontroleerd en gevalideerd door een optometrist.

De digitale oogmeting is via de Ace & Tate website gratis beschikbaar voor bestaande Ace & Tate klanten met een brilrecept. De komende tijd zal de dienst gefaseerd worden uitgerold.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond