Deel dit artikel
-

Acht miljoen groeigeld voor Withlocals

De Eindhovense scale-up in de reismarkt Withlocals.com haalt acht miljoen euro venturecapital op bij Keen Venture en Inkef Capital.

Het geld wordt mede gebruikt om de app en service van de dienst verder te lokaliseren qua taal. Ook wil Withlocals de gastheren en -vrouwen uit zijn netwerk zich nog beter laten profileren met hun smaak en interesses.

Withlocals is een bedrijf uit Eindhoven dat een marktplaats exploiteert voor reizigers en lokale gidsen die toeristen willen rondleiden.

Iedere maand boeken tienduizenden reizigers uitjes en tours met geverifieerde lokale gidsen in meer dan dertig steden in Europa en Azië. In feite bemiddelen de Brabanders, ‘genetisch’ gezien afkomstig uit Greenhouse Group, in unieke reiservaringen.

De weg naar de tweede financieringsronde was voor directeur Matthijs Keij in zich al waardevol. “Het verplichtte ons ertoe kritisch naar de bedrijfsvoering te kijken. Investeerders dwingen ons ertoe te kijken naar de schaalbaarheid en duurzaamheid van ons model. Aanloopverliezen zijn niet erg, maar we moeten wel naar een winstgevendheid werken.”

Keen Venture Partners, nieuwe investeerder in deze ronde, haakt met de investering in op een trend van diversificatie in de reismarkt. Investeerders hebben in deze fase van de marktontwikkeling interesse in typen dienstverlening die online nog niet groot zijn. Dat zijn thema’s als ticketportals voor attracties als musea en lokale uitstapjes, rondreizen en meer persoonlijke, kleinschaliger tours. Bij Withlocals zijn de lokale gidsen en hun aanbod centraal.

De scale-up gaat in de komende tijd zijn aanbod in bestaande steden uitbreiden en nieuwe steden openen. Dit is een stap om een grotere groep klanten en gidsen te bereiken.

Deel dit bericht

2 Reacties

M.

Wat een mooi bedrijf, ik ben benieuwd hoe ver jullie het ermee gaan schoppen. Gefeliciteerd mannen!

Theo Mansveld

Mooi artikel gelezen in het ED vandaag. Ik heb een Withlocals activiteiten in Eindhoven (2×) en Praag als zeer geslaagd ervaren.
Veel succes in de toekomst!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond