Deel dit artikel
-

Acht minder bekende eigenschappen van de iPad Pro

Apples iPad Pro moet de iPad worden voor de zakelijke markt, vergelijkbaar met Microsoft Surface Pro 3. Denk aan medische en grafische toepassingen. De technische specs zijn inmiddels bekend, maar Mashable verzamelde daarnaast nog eens acht minder bekende weetjes.

1. Geen 3D Touch
De nieuwe iPhones komen met een drukgevoelig scherm, wat allerlei voordelen biedt, bijvoorbeeld dat je door met de duim op het scherm te drukken, een optievenster kunt selecteren. Een beetje zoals de rechtermuisknop op een pc. Maar helaas, de kosten van zo’n scherm zijn blijkbaar nogal pittig, dus de iPad Pro moet het zonder stellen.

2. Apple Pencil laadt zich snel op
De iPad Pro wordt geleverd met een stylus waarvoor je 99 dollar extra moet betalen. Houdt hem in de Lightning poort en hij laadt razendsnel op. Vijftien seconden geeft 30 minuten extra energie.

3. De Lightning poort laadt al je gadgets op
Apple is nog niet toe aan USB Type C, hoewel de laatste MacBook die wel heeft, maar de Lightning poort van de iPad Pro is wel bidirectioneel, dus kan je iPad Pro ook je iPhone opladen. Of elk andere gadget met USB.

4. Apple Pencil is eenkennig
Jammer, maar die 99 dollar kostende slimme pen van Apple werkt alleen op de iPad Pro, niet op je gewone iPad.

5. Vergeet Bluetooth toetsenborden
Apple heeft maar gelijk een einde gemaakt aan de noodzaak van Bluetooth toetsenborden. Nadeel daarvan is dat de batterijen nogal eens vervangen moet worden. De iPad Pro komt met een eigen connector voor zijn uit stof vervaardigde toetsenbord. Die klik je aan de tablet vast.

6. Gooi rustig koffie over het Smart Keyboard
Apples Smart Keyboard schijnt niet reuze handig te zijn, maar hij is in elk geval bestand tegen koffie of water. Dat mag ook wel voor 169 dollar.

7. Suffe camera
Een iPad koop je niet vanwege de camera, en de iPad Pro al helemaal niet. Dat is gewoon een magere 8 megapixel iSight camera, niet eens de 12 megapixel die in de nieuwe iPhone zit. Maar wees eerlijk: wie gaat er met zo’n reusachtig scherm in godsnaam foto’s maken?

8. Heul veul RAM
iPad Pro doet zijn naam eer aan: er zit heel veel RAM geheugen in het apparaat, waardoor alles net even lekkerder loopt. De iPhone 6 en 6 Plus hebben maar 1 GB aan RAM, de iPad Pro naar verluidt 4GB.

De 12,9 inch iPad Pro komt naar verluidt in november op de markt, maar of dat ook geldt voor de Benelux is nog niet helemaal duidelijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond