Deel dit artikel
-

ACM: aantal quad play bundels verdubbeld

Zes miljoen van de bijna zeven miljoen Nederlandse internetaansluitingen zijn onderdeel van een pakket met meerdere diensten in één bundel. Dat blijkt uit de Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het aantal quad play bundels (4-in-1) verdubbelde het afgelopen jaar.

De markt voor internet is in beweging. Voor het eerst sinds jaren neemt het aantal aansluitingen via het kopernetwerk van KPN weer toe. Glasvezel blijft sterk groeien, al is het totale aantal aansluitingen nog relatief laag. Internet via kabel loopt iets terug.

Een grote groep gebruikers heeft behoefte aan zeer snel internet van 100 Mbit/s of meer. Zij kiezen vaker voor glasvezel. Maar ook voor internet met een minder hoge snelheid gaat de groei door. Inmiddels heeft 62 procent van de huishoudens een snelheid van 30 Mbit/s of meer. Dit is het resultaat van de snelheidsverhogingen die door aanbieders zoals KPN en Ziggo zijn doorgevoerd. Voor komende kwartalen verwacht ACM een verdere stijging van internetsnelheid omdat KPN momenteel fors investeert in het upgraden van zijn kopernetwerk.

De omzet van de mobiele operators in Nederland is in het eerste kwartaal gedaald naar 1,23 miljard euro, zo blijkt uit dezelfde Telecommonitor. Een jaar eerder ging het nog om 1,27 miljard euro. Het aantal belminuten steeg van ruim 6,72 miljard naar ruim 6,84 miljard, vermoedelijk omdat steeds vaker onbeperkte abonnementen worden aangeboden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond