Deel dit artikel
-

ACM akkoord met overname Iddink door Sanoma Learning

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op 28 augustus 2019 de overname van Iddink Group door Sanoma Learning goedgekeurd. Samen willen de partners gebruiksvriendelijke en inspirerende digitale leeroplossingen creëren voor en mét het onderwijs. Sanoma Learning is actief in vijf Europese landen en heeft meer dan 1 miljoen docenten en 10 miljoen leerlingen als gebruiker.

Iddink Group, met meer dan 300 medewerkers en een jaaromzet van 142 miljoen euro in 2018, is bekend als distributeur van les- en leermiddelen en als maker van de veelgebruikte leerlingadministratiesystemen Magister en Eduarte. Het bedrijf werkt nauw samen met de educatieve uitgeverijen in Nederland, waaronder Sanoma Learning’s dochteronderneming Malmberg.

De ACM heeft onder meer onderzocht wat de gevolgen van de overname zijn voor de concurrentiepositie van andere educatieve uitgevers. Op grond van de afspraken die Sanoma Learning met de ACM is overeengekomen, zullen alle educatieve uitgevers van digitale leermaterialen binnen het veel gebruikte Magister dezelfde mogelijkheden krijgen als Malmberg.

Ook is overeengekomen dat uitgeverij Malmberg en Iddink Group geen concurrentiegevoelige informatie uitwisselen. Beide bedrijven blijven in hun commerciële werkzaamheden opereren als separate ondernemingen en staan nadrukkelijk open voor andere aanbieders van content en platforms.

De ondernemingsraad van Iddink Group heeft al eerder positief gereageerd op de overname. De overname zal in september geformaliseerd worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Ach ja, de nieuwe concurrent van digitale lesmethodes is géén lesmethode. Challenge based learning en methodes gaan niet lekker samen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond