Deel dit artikel
-

ACM: BAS mag iCentre overnemen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) staat onder voorbehoud toe dat BAS Group, van Dixons en MyCom, iCentre overneemt. Met dit spoedbesluit kan de continuïteit van de winkels van iCentre worden gegarandeerd. De winkels van iCentre gaan na de overname verder als onderdeel van BAS. iCentre is met 34 winkels de grootste wederverkoper van Apple-producten in Nederland.

Normaal gesproken mogen ondernemingen pas een overname tot stand brengen als ACM hiervoor toestemming heeft gegeven na een inhoudelijke beoordeling. Als er een acute dreiging is van een faillissement of surseance van betaling, kan ACM een uitzondering maken. Dit neemt niet weg dat de toezichthouder nog een inhoudelijk oordeel zal vellen over de toelaatbaarheid van de overname. Het besluit loopt daar dus niet op vooruit.

BAS Groep heeft op 13 juni een verzoek ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt. Ook zou BAS Groep – het bedrijf van winkelketens Dixons en MyCom – interesse hebben voor de aftersalesafdeling en de financiële dienstverlening van iCentre.

Vandaag  zijn de winkels van iCentre failliet verklaard. BAS wil namelijk niet het personeel en de schulden overnemen. De winkels blijven dicht voor boekenonderzoek. Naar verluidt zullen iCentre Lelystad, Zaandam, Sneek, Assen, Veenendaal (iAm Store) en het hoofdkantoor in Uitgeest definitief sluiten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond