Deel dit artikel
-

ACM: beoordeling fusie Liberty Global en Ziggo in Nederland

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt dat de fusie tussen kabelmaatschappijen UPC en Ziggo in Nederland moet worden behandeld. ACM heeft de Europese Commissie gevraagd de fusieaanvraag door te sturen.

Liberty Global, eigenaar van UPC, en Ziggo zijn ondernemingen met een hoge omzet. Daarom moest de aanvraag voor de beoordeling van de fusie bij de Europese Commissie worden ingediend. Die kan de beoordeling laten verzorgen door de lidstaat waar de fusie het meest speelt en het grootste effect heeft op de nationale markt, in dit geval Nederland.

Ook heeft ACM op dit moment een aantal onderzoeken lopen, zoals de marktanalyse telecom, die direct op deze markten betrekking hebben.

Ziggo en UPC zijn verreweg de grootste aanbieders van kabelaansluitingen in Nederland. Ze hebben in Nederland een gezamenlijke omzet van 2,5 miljard euro. Via de kabel kan een huishouden zowel televisie, internet als telefoon ontvangen. Op al die markten zijn er waarschijnlijk effecten van de fusie merkbaar. In de fusietoets moet worden vastgesteld of de fusie negatieve effecten heeft op de concurrentie en daarmee slecht is voor de consument.

De Europese Commissie heeft tot begin mei de tijd om een besluit te nemen wie de fusie tussen UPC en Ziggo mag beoordelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond