Deel dit artikel
-

ACM: coronacrisis levert geen problemen op voor open internet

De coronacrisis heeft onderstreept hoe belangrijk open internet is voor de samenleving. Via internet kunnen veel werkzaamheden en persoonlijk contact vanuit huis gewoon doorgaan. Het is toezichthouder ACM niet gebleken dat de coronacrisis en de daardoor toegenomen netwerkbelasting door het thuiswerken er toe heeft geleid dat internetaanbieders in Nederland in deze periode verkeersbeheersmaatregelen hebben moeten treffen. De Nederlandse netwerken blijken robuust genoeg.

De uitrol van 5G maakt het beter mogelijk voor internetaanbieders om niet alleen gespecialiseerde diensten aan te bieden, maar ook diensten met verschillende kwaliteitseisen Hierbij kan gedacht worden aan bedrijfsspecifieke applicaties, maar ook aan diensten voor hulpverleners.

De ACM heeft het afgelopen jaar gesprekken gevoerd met verschillende internetaanbieders om te inventariseren of deze diensten worden aangeboden, en zo ja, of deze voldoen aan de Open Internet Verordening. Uit deze inventarisatie is gebleken dat het aanbod van dit type diensten in Nederland nog beperkt is en dat de internetaanbieders zich bewust zijn van regels.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond