Deel dit artikel
-

ACM wil domeinnamen webwinkel TI-84 laten schrappen

Medio maart 2024 heeft de ACM voor het eerst de bevoegdheid ingezet om domeinnamen te laten schrappen. Het ging hier om de domeinnamen www.ti-84shop.nl en www.ti84shop.nl. De ACM had in september 2023 al een last onder dwangsom opgelegd aan deze onderneming voor onder andere late levering van bijvoorbeeld spelcomputers en geen terugbetaling aan consumenten.

Na afloop van de periode waarin het bedrijf aan de lasten moest voldoen bleek dat het bedrijf zijn werkwijze onvoldoende had aangepast. Hiermee is de dwangsom voor het bedrijf opgelopen tot het maximum van 250.000 euro. Vervolgens heeft de ACM nu de gerechtelijke machtiging gekregen om de twee domeinnamen laten schrappen. Dit heeft de ACM gedaan om verdere consumentenschade te voorkomen.

Om deze procedure in gang te zetten heeft de ACM een machtiging nodig van de rechter-commissaris die belast is met de behandeling van strafzaken bij de rechtbank Rotterdam. De rechter-commissaris zal het verzoek tot afgifte van de machtiging beoordelen op proportionaliteit en subsidiariteit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond