Deel dit artikel
-

ACM draait Spelcomputerkopen.nl duimschroeven aan

Spelcomputerkopen.nl moet consumenten hun geld binnen 14 dagen terugbetalen als zij een beroep doen op de bedenktijd. De ACM verplicht de winkel daartoe en heeft en dwangsom achter de hand. De winkel lijkt aan de eisen te voldoen.

De toezichthouder op het consumentenrecht gaat zijn de stok achter deur gebruiken om Spelcomputerkopen.nl te dwingen zich netjes te gedragen. Het bedrijf moet consumenten hun geld binnen 14 dagen terugbetalen als zij een beroep doen op de bedenktijd. Het moet ook de website aanpassen en beter bereikbaar worden voor klanten.

Als de onderneming niet voor uiterlijk 9 september aan de eisen voldoet dan moet het elke week een dwangsom van 2.500 euro betalen met een maximum van 25.000 euro.

De webshop verkoopt opgeknapte tweedehands spelcomputers.

Bovenaan de site Spelcomputerkopen.nl staat inmiddels een 085-nummer. Elders staat expliciet vermeld: “U heeft uw bestelling altijd 14 dagen op zicht! Deze kunt u binnen deze periode vrijblijvend testen en op uw gemak de uiterlijke staat bekijken. Binnen deze 14 dagen kunt u uw bestelling altijd kosteloos retourneren, zonder opgaaf van redenen.”

Foto: Amy (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond