Deel dit artikel
-

ACM dwingt webwinkel Sneakerstad te voldoen aan regels consumentenbescherming

Webwinkel Sneakerstad moet consumenten op tijd hun bestelde producten, zoals schoenen, tassen en riemen, leveren. Ook moet het bedrijf binnen 14 dagen aan consumenten geld terugbetalen als zij een beroep doen op de bedenktijd. Dat zijn enkele eisen die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelt na onderzoek van klachten van consumenten.

Webwinkel Sneakerstad overtreedt de regels voor consumentenbescherming. Daarom heeft de ACM het bedrijf een last onder dwangsom opgelegd. Hiermee dwingt de ACM het bedrijf om te voldoen aan de regels die consumenten beschermen bij online aankopen. Als het bedrijf niet op 9 september 2022 voldoet, dan moet het bedrijf elke week een dwangsom betalen van 15.000 euro met een maximum van 150.000 euro.

Consumenten klaagden bij de ACM dat www.sneakerstad.nl niet (tijdig) levert en niet (tijdig) terugbetaalt als de consument binnen de bedenktijd van de aankoop afziet. Sneakerstad was slecht bereikbaar voor vragen en klachten en stelde ook de voorwaarde dat negatieve reviews werden verwijderd voordat consumenten werden geholpen. Tijdens het onderzoek van de ACM bleek tot slot dat Sneakerstad geen goede administratie bijhoudt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond