Deel dit artikel
-

ACM gaat Apples beleid voor datingapps bekijken

Apple heeft aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gemeld dat ze het beleid voor datingapps in de App Store heeft gewijzigd. Apple moest van de ACM per 15 januari 2022 de voorwaarden hebben gewijzigd zodat datingappaanbieders andere betaalsystemen in de app mogen gebruiken naast of in plaats van het betaalsysteem van Apple.

Datingappaanbieders moeten in de app ook naar andere betalingsmogelijkheden kunnen verwijzen. De ACM gaat nu beoordelen of Apple voldoet aan de eisen van de ACM. Daarvoor gaat de ACM onder andere met datingapp-aanbieders spreken.

Om gebruik te maken van de App Store betalen appaanbieders 99 dollar per jaar. Bijna 85 procent van de appaanbieders betaalt alleen deze vergoeding. Als een appaanbieder binnen zijn app – zoals datingapps – betaalde diensten of abonnementen wil aanbieden, stelt Apple extra voorwaarden.

De ACM vindt dat de voorwaarden in geen verhouding staan tot de extra geleverde betaaldienst. Ook zijn de voorwaarden niet noodzakelijk voor het in stand houden van de App Store.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond