Deel dit artikel
-

ACM laat gelijke-prijsgarantie Thuisbezorgd met rust

Toezichthouder ACM gaat niet optreden tegen de gelijke-prijsgarantie die Thuisbezorgd.nl hanteert voor zijn partners. Thuisbezorgd.nl wil dat restaurants dezelfde prijzen hanteren op hun eigen website én de website van Thuisbezorgd.nl.

ACM kreeg vorig jaar een handhavingsverzoek van Cafetaria Onder de Linde te Arnhem. Deze aanbieder van friet en snacks sloot een overeenkomst die door Thuisbezorgd eenzijdig werd opgezegd omdat de snackbar lagere prijzen rekende via zijn eigen kanalen. Thuisbezorgd.nl zou ook nog eens de domeinnaam Cafetariaonderdelinde-arnhem.nl vasthouden, zodat consumenten niet via het eigen verkoopkanaal direct konden bestellen.

Voor de toezichthouder is onder meer van belang of restaurants en consumenten voldoende kansen en keuzes hebben. Dat is bij het bezorgen of afhalen van maaltijden volgens ACM zeker het geval. Restaurants en consumenten kunnen namelijk kiezen uit meerdere online bestelplatforms. Ook kunnen consumenten bijvoorbeeld direct bij restaurants maaltijden bestellen en afhalen.

Bovendien is er sprake van een groeimarkt en een grote marktdynamiek. Die omstandigheden zorgen voor toetreding en nieuwe innovatieve concepten.

Deel dit bericht

2 Reacties

Kappie Happie

Is het vreemd om te vermoeden dat wanneer de prijzen gelijk moeten zijn maar er ook aan Thuisbezorgd moet worden betaald er dus op iets anders moet worden bespaard:

De geleverde hoeveelheid voedsel.

Is dit al eens onderzocht of durft een organisatie die handschoen op te pakken?

Alex

Bol hanteert hetzelfde model. Niet heel heerlijk. En eigenlijk verplichten ze een verkoopprijswat druist tegen het Europese verdrag

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond