Deel dit artikel
-

ACM: mobiel dataverbruik stijgt

In het derde kwartaal van 2020 verbruikten Nederlanders aanzienlijk meer mobiele data dan in voorgaande kwartalen. Dat staat in de Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) die vandaag is verschenen.

Het dataverbruik in het derde was 264 miljard MB, een stijging van 20 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Een mogelijke verklaring voor de toename is dat mensen meer buiten waren in de zomermaanden en dus meer gebruik maakten van hun mobiele data en minder van wifi.

Na een stijging in het eerste halfjaar, daalde het aantal belminuten voor vaste telefonie weer tot het niveau van voor corona.

In totaal zijn 7,5 miljoen huishoudens aangesloten op (vast) internet. Daarvan zijn er iets meer dan 4 miljoen huishoudens met een internetverbinding van 100 Mbps (Megabit per seconde) of hoger.

Steeds meer mensen nemen een internetverbinding op basis van glasvezel, dit gaat ten koste van koper en kabel. In het derde hadden ruim 1,5 miljoen huishoudens een internetverbinding via glasvezel, dat zijn er 59.000 meer dan in het tweede kwartaal. Ongeveer 6 miljoen huishoudens hebben een internetverbinding op basis van koper of kabel, 22.000 minder dan in het tweede kwartaal.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond