Deel dit artikel
-

ACM spreekt webwinkel Wearpods aan

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft webwinkel Wearpods.nl aangesproken omdat men de regels overtrad die consumenten beschermen bij online aankopen.

Wearpods verkocht online draadloze oordopjes die het rechtstreeks uit China importeerde. Het bedrijf richtte zich vooral op jonge consumenten. Bekende influencers werden ingezet voor de promotie.

Consumenten klaagden bij ACM ConsuWijzer en het programma #BOOS dat zij hun bestelling veel te laat of helemaal niet ontvingen. En als ze de oordopjes wel ontvingen, bleken deze niet te voldoen aan de beschrijving op de site. De webwinkel Wearpods is inmiddels volledig gestopt met de verkoop.

De ACM heeft de eigenaar gemaand consumenten die wel hebben betaald maar hun bestelling nooit hebben ontvangen, hun geld zo snel mogelijk terug te betalen en de nog lopende klachten op te lossen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Thuiswinkel.org - Thuiswinkel.org

Dropshipping is een doorn in het oog van veel webwinkels. Thuiswinkel.org vraagt al geruime tijd aandacht voor deze ongepaste manier van internethandel uit China. Door dropshipping van buiten de Europese Unie tegen te gaan, kunnen we voorkomen dat er veel consumenten worden teleurgesteld én dat er allerlei onveilige en namaakproducten de Nederlandse markt opkomen. Lees het volledige interview met directeur Wijnand Jongen over dit onderwerp in de Telegraaf via https://tinyurl.com/y3nrv5qt

Blockchainkiller

Is dropshipping niet gewoon een ander woord voor “iemand anders besteld iets van alibaba voor mij en ik betaal uiteindelijk meer”??

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond