Deel dit artikel
-

ACM tevreden over opmars slimme meter

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt dat de introductie van de slimme (digitale) energiemeter goed verloopt. De toezichthouder concludeert dit in haar rapportage over de kleinschalige uitrol van de digitale energiemeters in 2012 en 2013.  Vanaf 1 januari 2015 worden de slimme energiemeters sowieso breed ingevoerd. Daartoe heeft het kabinet besloten.

Consumenten zijn over het algemeen tevreden (pdf) over de plaatsing en over de rol van de netbeheerders. Met een slimme meter krijgen consumenten meer inzicht in hun energieverbruik.

ACM concludeert dat de plaatsing van de slimme meters in elk geval goed verloopt. Ruim 98 procent van de consumenten accepteert de slimme meter. Netbeheerders en leveranciers zijn eveneens goed voorbereid op een grootschalige uitrol van de slimme meter. Sinds 2012 hebben netbeheerders al 600.000 oude energiemeters vervangen door de nieuwe slimme meters.

Nederlandse netbeheerders worden verplicht om de komende jaren aan alle huishoudens slimme energiemeters aan te bieden. Die operatie moet in 2020 zijn voltooid, heeft de minister Kamp besloten.

De toezichthouder vindt het opvoeren van het tempo van de introductie echter nog steeds nodig om het aanbod van energiebesparingsdiensten te verbeteren. Dit kan een impuls geven aan het beter benutten van de besparingsmogelijkheden van de slimme meter door de consument, aldus de ACM.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond