Deel dit artikel
-

ACM: toegangsvoorwaarden netwerk KPN mogelijk belemmerend

De ACM heeft de afgelopen maanden onderzocht of consumenten en bedrijven kunnen profiteren van een goede prijs-kwaliteitverhouding voor hun internet, televisie, vaste telefonie en dataverbindingen.

ACM denkt dat de toegangsvoorwaarden van KPN het voor concurrenten moeilijker kunnen gaan maken om te concurreren. Dit kan in de toekomst leiden tot hogere prijzen voor consumenten en bedrijven en een lagere afname van snel internet.

De ACM ziet dan ook aanleiding een marktanalysebesluit op te stellen waarin beoordeeld wordt of toegang tot de vaste telecomnetwerken moet worden gereguleerd en zo ja, op welke wijze.
Hoge internetsnelheden zijn het afgelopen jaar nog belangrijker geworden en steeds meer huishoudens in Nederland worden aangesloten op glasvezel. Naast beschikbaarheid van snel internet is betaalbaarheid ook van belang.

Door een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in 2020 is de regulering vervallen voor toegang tot de netwerken van KPN en VodafoneZiggo. Dat betekent dat telecomaanbieders zonder eigen landelijk vast netwerk geen toegang hebben tot die netwerken tegen gereguleerde voorwaarden. VodafoneZiggo heeft zijn toegangsaanbod na de uitspraak ingetrokken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond