Deel dit artikel
-

ACM trekt onjuist gebruikte 0906-nummers in

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft sinds het ingaan van striktere regels voor doorschakeldiensten 163 telefoonnummers uit de 0906-nummerreeks ingetrokken. De komende weken trekt de ACM er nog eens zo’n 250 in.

Op verzoek van de ACM heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de regels voor doorschakeldiensten eind vorig jaar aangescherpt. De regels zijn aangepast vanwege het terugkerende probleem van onverwacht hoge telefoonkosten doordat mensen niet door hebben gehad dat ze een nummer hebben gebeld dat hen tegen betaling doorschakelt naar andere nummers. In de nieuwe regels is doorschakelen via 0906-nummers verboden. Ook voor het aanbieden van andere telefoondiensten zijn de regels verduidelijkt of aangescherpt.

Na het aankondigen van strenge controles heeft de ACM 153 nummers ingetrokken uit de 0906-reeks, op verzoek van de nummerhouders en nummergebruikers. Bij het controleren van alle 1657 actieve 0906-nummers heeft de ACM overtredingen vastgesteld bij 10 nummers en heeft ook die nummers ingetrokken.

De ACM heeft inmiddels alle 0906-nummers gecontroleerd. Deze nummers mogen worden gebruikt voor gratis of betaalde informatiediensten. Bij controle bleek dat er op circa 250 nummers geen dienst wordt aangeboden. Dit betekent dat de nummers niet volgens hun bestemming worden gebruikt. Die nummers trekt de ACM daarom in. Dat voorkomt dat ze later alsnog voor een verboden (doorschakel)dienst worden gebruikt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond