Deel dit artikel
-

ACM waarschuwt voor misleiding Perfectionbody

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de agressieve en misleidende verkoop- en incassopraktijk van Perfectionbody. Perfectionbody biedt online verzorgingsproducten, zoals een anti-aging crème, aan consumenten aan.

Consumenten worden via advertenties op social media verleid om een proefpakket ‘gratis’ te proberen, waarvoor zij wel 2,95 euro verzendkosten moeten betalen. Als de consument het product na ontvangst niet binnen 14 dagen retourneert, moet hij 58 euro betalen. Doet hij dat niet, dan volgen er aanmaningen waarin incassokosten zijn opgenomen en met een deurwaarder wordt gedreigd.

Iets aanprijzen als gratis om later via een omweg betaling af te dwingen en met incasso te dreigen, is in strijd met de regels die consumenten beschermen, zegt de ACM. ‘Wij roepen consumenten op niet te betalen, want zij zijn dit niet verplicht. Als een bedrijf iets aanbiedt als gratis is het ook gratis.’

Consumenten worden vooraf onvoldoende geïnformeerd over de voorwaarden die het bedrijf stelt, namelijk dat zij na ontvangst het product binnen 14 dagen terug moeten sturen om niet aan een koop vast te zitten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond