Deel dit artikel
-

ACM waarschuwt voor webwinkel femmeboutique.nl

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt consumenten voor de webshop femmeboutique.nl en shop-femmeboutique.nl. De webwinkel verkoopt kleding, schoenen, beautyproducten en accessoires. Consumenten klagen dat de webshop regelmatig niet of te laat levert en niet bereikbaar is.

Ook de ACM heeft geen contact kunnen leggen met de webwinkel. De informatie op de website over levering, contactgegevens en bedenktijd is onvolledig en onjuist.

De ACM ontving tientallen meldingen over dit bedrijf, net als de Consumentenbond en de politie.

De eigenaar van de webshop – E&V B.V.- maakt vermoedelijk gebruik van dropshipping. Dit houdt in dat het bedrijf producten verkoopt die het zelf niet op voorraad heeft, maar die een derde partij – vaak in het buitenland – maakt en verstuurt. Voor de consument betekent dit een langere levertijd en mogelijk hogere retourkosten.

Dropshipping is niet verboden, maar daarbij moet het bedrijf zich wel houden aan de regels die gelden bij online verkoop, zoals het duidelijk vermelden van de werkelijke levertijd.

Deel dit bericht

1 Reacties

Luc Mattys

Het zou een verplichte regel moeten zijn om dit op de website te vermelden. De meeste dropshippers laten producten rechtstreeks vanuit China naar de klant leveren. Levering kan dan variëren van 10 dagen tot soms twee maanden. Het is dus zaak dat de klant hier op gewezen word. Wat betreft retourneren is het simpel, daar is de webshop verantwoordelijk voor. Je kunt niet verwachten dat een klant iets gaat terugsturen naar China.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond