Deel dit artikel
-

Actie bij Picnic tegen ontslag actieve vakbondsleden

De FNV voert samen met Picnic-medewerkers vandaag actie bij de vestiging van Picnic in Duivendrecht. De medewerkers eisen dat de boodschappenbezorger stopt met het ontslaan van mensen die actief zijn voor de vakbond.

De medewerkers gaan samen met onder meer FNV-voorzitter Han Busker verhaal halen bij de leiding van de Picnic-hub in Duivendrecht. Als die geen gehoor geeft, gaan ze verder naar het hoofdkantoor van Picnic. FNV-campagneleider Marianne Jekkers: ‘Sinds FNV actief is bij Picnic merken we steeds vaker dat medewerkers die zich inzetten voor de FNV op straat worden gezet.’

Dat kan het bedrijf vrij makkelijk doen, omdat het bijna uitsluitend met uitzendkrachten werkt, zegt de vakbond. De afgelopen maanden voerden Picnic-medewerkers meerdere keren actie voor contracten met meer zekerheid. Ook loopt er een rechtszaak van de FNV tegen Picnic, omdat het bedrijf zich niet aan de supermarkt-cao houdt.

Deel dit bericht

2 Reacties

Bas

Het is geen supermarkt, maar logistieke dienstverlener en als je die cao slecht vindt, dan moet je je daar op richten.
Uiteraard moeten werkgevers goed voor het personeel zorgen, zo’n imago komt uiteindelijk bij de klant terecht en gaan men echt wel merken. Medewerkers is altijd first priority.
Tis alleen zo ontzettend jammer dat de (oude) FNV dat niet ziet en blijft bemiddelen tussen werknemer / werkgever / overheid. Terwijl de echte macht toch altijd bij de consument zit.

Ad

Ik meen dat je iemand niet kan ontslaan enkel met rede “lid vd vakbond” maar het valt mij op dat dit “soort” bedrijven, nieuwe bedrijven, vaak van dit soort gekke dingen hebben qua personeel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond