Deel dit artikel
-

Active Ants opent vijfde fulfilment cente in VK

Active Ants, dochteronderneming van de bpost group, opent in september 2022 haar vijfde fullfilment center. De nieuwste vestiging staat in het Engelse Northampton en is eigendom van M&G Real Estate, de vastgoedbeleggingstak van M&G plc.

Active Ants breidde afgelopen jaren uit naar België en Duitsland. Met het Verenigd Koninkrijk wil het Nederlandse bedrijf de aanwezigheid in Europa verder vergroten.

Northampton ligt in het hart van Engeland. The Brackmills Industrial Estate is het centrum van e-commerce logistiek in het Verenigd Koninkrijk.

De inrichting zal niet verschillen van andere dc’s van Active Ants. De basis vormt de Autostore, een systeem waar goederen heel compact zijn opgeslagen in bakken. Bovenop de AutoStore ligt een raamwerk van rails, waar robots op rijden. Met behulp van intelligente software weet een robotje precies welke bak hij naar de medewerkers aan de pickingstations moet brengen. Autonomous Mobile Robots (AMR’s) brengen lege dozen naar de medewerker die deze vult met goederen die door de opslagrobots zijn aangeleverd.

Ook in Northampton wordt gebruik gemaakt van de speciaal voor Active Ants ontwikkelde dozensluitmachine met ingebouwde printer. Hierdoor kan iedere verzender zijn eigen maatwerk geprinte doos krijgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond