Deel dit artikel
-

Concurrentie op de markt voor gerobotiseerde logistiek

PostNL gaat 6 oktober zijn gerobotiseerde sorteercentrum speciaal voor kleine pakketten in Nieuwegein openen. Het bedrijf spreekt van een primeur, ‘want nog nergens ter wereld bestaat zo’n systeem’. Het nieuwe sorteerpunt moet de capaciteit flink vergroten in aanloop naar de feestdagendrukte.

Active Ants, tegenwoordig onderdeel van bpost, heeft inmiddels zijn eerste sterk geautomatiseerde E-fulfilment center in België in gebruik genomen.

De Belgische pakjesmarkt heeft, ondanks het recordjaar 2020, nog niet zijn hoogtepunt bereikt. Het geautomatiseerde E-fulfilment in Wilbroek center moet de groei verder faciliteren. Afgelopen zomer werden daar al de eerste pakjes verwerkt.

Basis van het nieuwe onderkomen is de Autostore, een systeem waar goederen ‘heel condens’ zijn opgeslagen in bakken. Een twintigtal speciale opslagrobots rijdt bovenop de bakken over een grid en haalt deze één voor één naar boven. De robots brengen deze bakken daarna naar de medewerkers aan de vulstations.

Speciaal voor Active Ants werd een sluitmachine ontwikkeld met ingebouwde printer. Hierdoor kan iedere verzender zijn eigen maatwerk geprinte doos krijgen.

Het op voorraad houden van honderden paletten met voorbedrukte dozen is verleden tijd. Dit scheelt de klant kosten en zorgt ook weer voor een lagere footprint.

Met de opening van het nieuwe Active Ants fulfilment center in Willebroek, en dit najaar ook in Duitsland, staat de teller nu op 11 commerciële fulfilment centra van bpost group in Europa. Active Ants met vier sites (in Nederland, België en Duitsland) en zeven sites van Radial in Europa (in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Polen).

In België is sinds deze zomer eveneens een Radial-site geopend, op dezelfde locatie als de andere dochtermaatschappij Dynalogic in Boom. Radial richt zich daarbij op de grotere webshops en biedt op maat gemaakte fulfilment oplossingen, terwijl Active Ants geautomatiseerde fulfilment diensten aanbiedt voor de kleinere webshops.


Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond