Deel dit artikel
-

Activision Blizzard ziet winst verdampen

Activision Blizzard heeft in het vierde kwartaal een lagere nettowinst geboekt op een hogere omzet. De nettowinst bedroeg 403 miljoen dollar, ofwel 0,51 dollar per aandeel, in vergelijking met 564 miljoen dollar, een jaar eerder.

De omzet steeg van 2,2 miljard dollar in 2021 naar 2,3 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Het aantal netto boekingen steeg in het vierde kwartaal met 43 procent tot een kwartaalrecord van 3,6 miljard dollar.

Over een jaar gemeten was er een nettowinst van 1,5 miljard dollar, tegen 2,7 miljard dollar een jaar eerder, terwijl de omzet daalde van 8,8 miljard dollar in 2021 naar 7,5 miljard dollar het afgelopen boekjaar.

Het bedrijf heeft de laatste tijd veel tegenslag gekregen. De Europese Commissie bereidt naar verluidt een aanklacht voor met betrekking tot de overname van Activision Blizzard door Microsoft.

De Amerikaanse softwaregigant en Xbox-maker kondigde de overname in januari vorig jaar aan om beter te kunnen concurreren met koplopers Tencent en Sony. Vooral Sony zou sterk gekant zijn tegen de acquisitie omdat Activision nu nog een belangrijke leverancier is van games voor de PlayStation.

Amerikaanse en Britse toezichthouders hebben al hun bezorgdheid geuit, waatbij de Amerikaanse Federal Trade Commission naar de rechter stapt om de overname te blokkeren.

Het bedrijf kreeg een dezer dagen een boete van 35 miljoen dollar van een Amerikaanse toezichthouder omdat er geen juiste procedures werden gevolgd om klachten over wangedrag op de werkvloer aan te pakken. Het gaat om een schikking waarbij Activision Blizzard geen schuld hoeft te bekennen.

Tot slot verliest het bedrijf ook nog Brian Birmingham, de grote man achter World of Warcraft Classic. Birmingham weigerde mee te werken aan negatieve beoordelingen van werknemers met als doel om die er sneller uit te werken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond