Deel dit artikel
-

Ad2One krijgt sales voor Yahoo in Nederland

Bureau Ad2One uit Amsterdam gaat exclusief de commerciële belangen behartigen richting adverteerders voor Yahoo in Nederland.

Het bedrijf maakte vanochtend bekend het contract met de Amerikanen te hebben getekend. Adverteerders kunnen zich nu specifiek op Nederlanders gaan richten die de sites van Yahoo gebruiken. Het Amerikaanse internetbedrijf verkeert in een strategische heroriëntatie op de markt waarvan de uitkomst nog niet vast staat.

De zoekmachine Yahoo heeft in Nederland een bijzonder klein marktaandeel, rond de drie procent. Yahoo Mail wordt wellicht vaker gebruikt, al zijn actuele cijfers niet voorhanden.

Ad2One ging in februari 2011 van start in Nederland. Op Yahoo zet het momenteel behavioural targeting in om Microsoftsoftware aan Nederlandse Yahoobezoekers te promoten. Het reclamebedrijf verzorgt ook de internationale exploitatie van WeTransfer.

De activiteiten voor Yahoo omvatten enkel displayreclame. Tekstadvertenties bij de zoekresultaten worden geleverd door Microsoft.

De exploitant werkt voor onder meer Ryanair, People, Jamie Oliver en NationalGeographic.com. Het Engelse bedrijf werd opgericht in het jaar 2000 en in 2001 van Vivendi-Universal overgenomen door de eigenaren Grant Allaway and Julian Miall.

Foto: craigles75 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond