Deel dit artikel
-

Adbrite nieuwe concurrent voor Google Adsense

Google Adsense heeft er een concurrent bij. Met Adbrite, een marktplaats voor online advertenties, fietst de adverteerder binnen no time zijn eigen online reclamecampagne in elkaar. Adbrite wist deze week maar liefst 4 miljoen dollar uit de diepe zakken van de bekende venture capitalist Sequoia Capital te vissen.

Sequoia Capital was destijds ook een van de belangrijkste geldschieters van Google. Adbrite is opvallend genoeg een inititief van Philip Kaplan, de man die achter Fuckedcompany zat, een publicatie die internetbedrijven door op ze in te hakken naar de rand van de afgrond dreef.

Adbrite is net zes maanden bezig en is met een omzet van slechts 1 miljoen dollar een relatief kleine speler (ter vergelijking: Google heeft een omzet van 1,4 miljard dollar) in de online advertentiewereld. Adbrite werkt inmiddels samen met een interessante lijst van adverteerders en exploitanten waaronder de website van Pamela Anderson en Priceline.com. Ook werkt Adbrite voor Amazon-dochter Alexa.

Interessant van het model van Adbrite is dat adverteerders door met Adbrite in zee te gaan eigenlijk om Overture en Google Adsense heen kunnen. Overigens heeft Google zijn Adsense/Adwords-programma net een nieuw uiterlijk gegeven.

Deel dit bericht

1 Reactie

wanabo

Heeft AdBrite ook Nederlandstalige advertenties? Of is het alleen maar Engelstalig?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond