Deel dit artikel
-

Adcombi breidt uit met videoreclame voor lokale ondernemers

Grote adverteerders kunnen binnenkort online commercials laten personaliseren met data over lokale partners. Lokale dealers van Opel bijvoorbeeld gaan internationaal ogende commercials verspreiden met daarin de locatie- en contactinformatie van hun eigen filiaal.

Kleine of lokaal gerichte ondernemers kunnen hierdoor ook met hun kleine online reclamebudget het (inter)nationale, dragende campagnemateriaal van hun leveranciers gaan gebruiken in hun marketingactiviteiten.

Adcombi haakt op het hoogste niveau in de campagne aan, bij het merk en diens bureau, en maakt het mogelijk om dynamische content te verwerken in de internetreclames. Voor het Amsterdamse bedrijf is dit een eerste stap op het gebied van video. Tot op heden werkt het in programmatic advertising enkel met statische display.

Gerrit Reinders, oprichter Adcombi, schetst de context: “Dat video advertising enorm populair en effectief is weet iedereen. Desondanks wordt het op dit moment nog weinig ingezet om zo lokaal en gepersonaliseerd mogelijk de doelgroep aan te spreken. Dit komt met name doordat lokale dealers of franchisers niet het budget of de middelen hebben om videocontent te creëren en te verspreiden. Terwijl het merk waar zij onder vallen die wel heeft, maar die worden niet gebruikt voor lokale advertising of zijn daar niet geschikt voor.”

Opel is, via zijn marketingpartner DTC Media, de eerste adverteerder die het systeem inzet.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond